U okviru obeležavanja Dana Grada Novog Sada, 1. februara, Novosadska toplana je sprovela dve akcije usmerene ka građanima – akciju podele izolacionih traka i akciju "otvorenih vrata" Toplane "Sever".

Akcija podele izolacionih traka za prozore i vrata je ogranizovana u prostorijama Odseka za odnose s potrošačima na prvom spratu Spensa s ciljem da se promoviše značaj uštede energije. Korisnici usluga Toplane, koji su u petak, 1. februara, posetili prostorije Odseka, dobili su na poklon izolacionu traku. Toplana se na taj način zahvalila svojim korisnicima koji redovnim izmirenjem računa za grejanje doprinose nesmetanom funkcionisanju sistema Novosadske toplane, a takođe i iskoristila priliku da im u neposrednom kontaktu ukaže na to da je jedna od mera energetske efikasnosti i mera čuvanja toplotne energije, što se postiže dobrom izolacijom.
Toplana posebnu pažnju poklanja i najmlađim sugrađanima, te su istog dana za učenike nižih razreda Osnovne škole "Kosta Trifković" bila otvorena vrata rekonstruisane Toplane "Sever", koja se nalazi u neposrednoj blizini škole. Tom prilikom stručni tim Toplane prezentovao je učenicima kako se proizvodi toplotna energija koja se koristi za grejanje. Učenici su obišli postrojenja Toplane i komandnu sobu. Kroz druženje i razgovor mališanima je približena delatnost Toplane, kao jednog od preduzeća od najvećeg značaja za građane Novog Sada. Saznanja o radu preduzeća i zaštiti životne sredine biće im od velike koristi, jer se te teme izučavaju u nastavnom predmetu Svet oko nas.