U okviru akcije „Otvorena vrata Novosadske toplane“ danas, 8. novembra 2016. godine, predškolci iz vrtića „Veverica“ su posetili  Toplotni izvor „Istok“. Novosadska toplana je pokrenula tu akciju s ciljem približavanja svoje delatnosti najmlađim Novosađanima i promovisanja značaja energetske efikasnosti. Do sada je Toplana ugostila učenike iz više novosadskih osnovnih škola, a danas prvi put i decu iz vrtića. Predškolcima je inženjerka Novosadske toplane Aleksandra Lukić prezentovala kako funkcioniše Toplotni izvor „Istok“, na koji način topla voda dolazi do radijatora, ali i kako se čuva toplotna energija i šta je to energetska efikasnost.

Novosadska toplana je, kao društveno odgovorno preduzeće, uzela aktivno učešće i u projektu udruženja „Čepom do osmeha“, u okviru kojeg se prikupljaju sredstva za one kojima su najpotrebnija. Deca iz vrtića „Veverica“, koji takođe organizuje pomenutu akciju, poklonila su  Toplani kutije za sakupljanje čepova, koje su sama ukrasila, i na taj način dala zajednički doprinos ovoj humanoj akciji.

Deca su bila uzbuđena što su se našla u, kako kažu, „fabrici toplote“, a Nataša nam je rekla: „Videli smo jednu cev koja ide u kuće i vrtiće. To je cev koja ide u grad da greje naše radijatore.“ Ona i njena drugarica Jelena su nam objasnile da im se ipak najviše svidelo kada su ušli u komandnu sobu gde se „na kompjuteru vidi kako nastaje toplota“. Mihajlo  je dodao da mu se u Toplani najviše sviđaju cevi, a Milica je kazala: „Došli smo ovde da bi naučili kako se proizvodi toplota. Doneli smo i kutije za čepove koje mi isto skupljamo u vrtiću.“

Fotografije kutija, koje su poklonila deca iz vrtića „Veverica“, biće objavljene u časopisu za decu „Neven“ i na sajtu JKP „Novosadska toplana“.

Osnovne škole iz Novog Sada koje su zainteresovane za učešće u akciji „Otvorena vrata Novosadske toplane“, detaljnije informacije mogu dobiti u Odseku za spoljne odnose Novosadske toplane, na brojeve telefona: 4881-291 i 4881-245.
Centar za odnose s javnošću