Адреса
Владимира Николића 1
21000 Нови Сад
Србија

Контакт
Телефон: 420-853, 423-712
Е-mail: osj@nstoplana.rs

Од понедељка, 08.04.2019. године, Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ Нови Сад, вршиће испитивање дистрибутивне мреже система даљинског грејања на подручју Топлане „Запад“.

Током испитивања користиће се Hydrocol 801, флуоресцентни индикатор за бојење у детекцији места цурења у системима даљинског грејања. Циљ бојења воде је рана детекција цурења на дистрибутивној мрежи на местима која су до сада била тешко уочљива и која су изазивала велике губитке воде на дистрибутивној мрежи.

 

Индикатор Hydrocol 801 је безопасна материја, а метода ране детекције места цурења у системима даљинског грејања употребом Hidrocol-а 801 примењује се у свим развијеним европским земљама и у потпуности је безбедна, без штетног утицаја на здравље људи  и животну средину. Водећи се позитивним искуствима Немачке, Данске, Шведске и осталих европских земаља, Новосадска топлана определила се за ову неинвазивну методу ране детекције цурења на мрежи, а све у циљу превенције хаварија и пружања квалитетне и континуиране услуге корисницима. 

 

Молимо грађане да, уколико примете флуоресцентно жуто зелену обојену воду на јавним површинама и у случају да обојена вода пробије у систем топле потрошне воде, то одмах пријаве Корисничком сервису Новосадске топлане позивањем бројева телефона 420-853, 423-712 и 0800-100-021, од 6 до 22 часа, са пријавом тачне адресе места на којем су приметили боју.

 

Захваљујемо се на разумевању и сарадњи.

 

 

Центар за односе с јавношћу

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *