Адреса
Владимира Николића 1
21000 Нови Сад
Србија

Контакт
Телефон: 420-853, 423-712
Е-mail: osj@nstoplana.rs

Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ Нови Сад обавештава своје потрошаче да ће трошкови испоруке топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде почети да се обрачунавају по новим, нижим продајним ценама, од петка, 1. фебруара 2019. године.

У тренутку када су све топлане у Србији подносиле захтеве за повећање цена својих услуга, једино је Новосадска топлана упутила Предлог Одлуке да се цене свих услуга снизе, што је Градско веће на челу са градоначелником Милошем Вучевићем радо прихватило на седници одржаној 26. децембра 2018. године. Стручно, економично и ефикасно пословање резултирало је другим снижењем цена услуга у овој грејној сезони, а четвртим од доласка директора Добросава Арсовића на чело Новосадске топлане. Озбиљном и одговорном политиком руководства, која резултира континуираним снижењима цена услуга, прекинута је дугогодишња традиција изузетно лоше финансијске ситуације Новосадске топлане и сталних поскупљења услуга као јединог вида излаза из нагомиланих дугова према добављачима енергената и банкама.

Варирање цене нафте на тржишту, као и цене гаса, основног енергента који се користи, Новосадска топлана амортизује повећањем укупне ефикасности система, а не повећањем цена услуга. Сви радови који су се изводили и изводе се, за циљ имају, поред подизања степена квалитета и поузданости снабдевања топлотном енергијом, да се ефикасност система подигне на виши ниво тако да је за исту количину произведене топлотне енергије потребно утрошити мање енергената. Новосадска топлана реализује велике инвестиције уз континуирано снижавање цена услуга, а да притом није корисник ни капиталних ни текућих субвенције Града, него уплатама на име остварене добити у буџет Града Новог Сада ствара могућност за унапређење дру­гих сегмената комуналног система Града којима је то потребно.

Нове продајне цене по којима ће бити обрачунати трошкови испоруке топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде на фебруарским рачунима, приказане су у следећој табели:

КОРИСНИЦИ Продајне цене топлотне енергије без ПДВ-а Продајне цене топлотне енергије са ПДВ-ом Јединица мере
СТАМБЕНИ – ГРЕЈАЊЕ
– за утрошену енергију 4,75 5,23 дин./kWh
– за инсталисану снагу 221,74 243,91      дин./kW
ИЛИ
– укупно по m2 82,03 90,23      дин./m2
ПОСЛОВНИ – ГРЕЈАЊЕ
– за утрошену енергију 4,75 5,23 дин./kWh
– за инсталисану снагу 221,74 243,91      дин./kW
ТОПЛА ПОТРОШНА ВОДА 203,91 224,301      дин./m3

 

Центар за односе с јавношћу

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *