Адреса
Владимира Николића 1
21000 Нови Сад
Србија

Контакт
Телефон: 420-853, 423-712
Е-mail: osj@nstoplana.rs

У оквиру акције „Отворена врата Новосадске топлане“ данас, 8. новембра 2016. године, предшколци из вртића „Веверица“ су посетили  Топлотни извор „Исток“. Новосадска топлана је покренула ту акцију с циљем приближавања своје делатности најмлађим Новосађанима и промовисања значаја енергетске ефикасности. До сада је Топлана угостила ученике из више новосадских основних школа, а данас први пут и децу из вртића. Предшколцима је инжењерка Новосадске топлане Александра Лукић презентовала како функционише Топлотни извор „Исток“, на који начин топла вода долази до радијатора, али и како се чува топлотна енергија и шта је то енергетска ефикасност.

Новосадска топлана je, као друштвено одговорно предузеће, узела активно учешће и у пројекту удружења „Чепом до осмеха“, у оквиру којег се прикупљају средства за оне којима су најпотребнија. Деца из вртића „Веверица“, који такође организује поменуту акцију, поклонила су  Топлани кутије за сакупљање чепова, које су сама украсила, и на тај начин дала заједнички допринос овој хуманој акцији.

Деца су била узбуђена што су се нашла у, како кажу, „фабрици топлоте“, а Наташа нам је рекла: „Видели смо једну цев која иде у куће и вртиће. То је цев која иде у град да греје наше радијаторе.“ Она и њена другарица Јелена су нам објасниле да им се ипак највише свидело када су ушли у командну собу где се „на компјутеру види како настаје топлота“. Михајло  је додао да му се у Топлани највише свиђају цеви, а Милица је казала: „Дошли смо овде да би научили како се производи топлота. Донели смо и кутије за чепове које ми исто скупљамо у вртићу.“

Фотографије кутија, које су поклонила деца из вртића „Веверица“, биће објављене у часопису за децу „Невен“ и на сајту ЈКП „Новосадска топлана“.

Основне школе из Новог Сада које су заинтересоване за учешће у акцији „Отворена врата Новосадске топлане“, детаљније информације могу добити у Одсеку за спољне односе Новосадске топлане, на бројеве телефона: 4881-291 и 4881-245.
Центар за односе с јавношћу

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *