Адреса
Владимира Николића 1
21000 Нови Сад
Србија

Контакт
Телефон: 420-853, 423-712
Е-mail: osj@nstoplana.rs

ЈКП „Новосадска топлана“ је, с циљем приближавања своје делатности најмлађим Новосађанима, данас, 10. децембра 2015. године, организовало посету ученика другог разреда Основне школе „Иван Гундулић“ Топлани „Исток“.
Заједно са инжењерима, ученици су обишли постројење недавно обновљене Топлане „Исток“ и имали прилику да, на месту где се производи топлотна енергија, науче како она настаје и на који начин стиже до крајњих корисника. Инжењери Топлане су им, прилагођено њиховом узрасту, приближили пут топлотне енергије од котлова на топлани до топлих радијатора у њиховим домовима.
Новосадска топлана је, овом посетом, отпочела акцију „Отворена врата Новосадске топлане“ за најмлађе суграђане. Поред тога што су данас ученике ОШ „Иван Гундулић“ едуковали о томе како Новосадска топлана греје објекте својих корисника, инжењери су разговарали са њима и о томе како се чува топлота и шта је то енергетска ефикасност. У времену у коме живимо енергија је дефицитарна и због тога је драгоцена, а једна од мера енергетске ефикасности је и мера чувања топлотне енергије у становима. Навике појединаца се тешко мењају и управо зато едукацију треба започети још код деце најмлађег узраста и развијати им свест о чувању енергије.
Једна од ученица ОШ „Иван Гундулић“, која је данас посетила Топлану, на крају обиласка нам је рекла: „Зовем се Ленка и данас сам сазнала како врућа вода долази до наших  радијатора и како они постају топли. Свиђа ми се овде и најинтересантније су ми ове велике цеви којих има пуно и које помажу да се греје вода.“

Своје утиске о ономе што су данас научили на Топлани „Исток“, ученици ће исказати кроз цртеже на тему „Мој топао дом“, а најуспешнији ће бити објављени у часопису за децу „Невен“ и на сајту Новосадске топлане.

Основне школе из Новог Сада које су заинтересоване за учешће у поменутој акцији, детаљније информације могу добити у Одсеку за спољне односе Новосадске топалне, на бројеве телефона: 4881-291 и 4881-245.

С поштовањем,
Центар за односе с јавношћу

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *