Адреса
Владимира Николића 1
21000 Нови Сад
Србија

Контакт
Телефон: 420-853, 423-712
Е-mail: osj@nstoplana.rs

Ученици трећег разреда Основне школе „Иван Гундулић“ данас су, са својом учитељицом Александром, били у посети Новосадској топлани приликом које су обишли погон топлотног извора „Исток“. У пратњи запослених из Новосадске топлане и под прописном заштитном опремом, радознали посетиоци су прошетали кроз погон Топлане и „из прве руке“ од инжињера чули како топлота са тог места стиже до радијатора и загрева домове током хладних дана, као и како се одатле контролише и управља системом. У разговору са најмлађим суграђанима споменута је и енергетска ефикасност, односно шта све ми, као корисници услуга Топлане, можемо да урадимо како бисмо допринели штедњи и очувању топлоте у нашим домовима.

Од утисака о ономе што су данас видели и чули у Топлани „Исток“ на ученике је најјачи оставила контролна соба, односно екран на коме се прате параметри. Ту су се уверили да неко стално брине о безбедности система и добром грејању. Уз дружење причали су како сада разумеју како се и где вода греје и онда, кроз цеви, иде до станова и кућа и на крају, до радијатора. Кажу да су очекивали да ће видети пуно цеви, али да нису замишљали да је све тако велико и да им је сада све, како кажу, јасније.

У циљу приближавања делатности Топлане најмлађим суграђанима и подизања свести о важности очувања енергије, овакве акције највише ефекта имају када су усмерене ка најмлађима, у узрасту када се добре навике и стичу и остају за цео живот.               

 

                                                                                                                               Одељење за односе с јавношћу