Адреса
Владимира Николића 1
21000 Нови Сад
Србија

Контакт
Телефон: 420-853, 423-712
Е-mail: osj@nstoplana.rs

Прваци у обиласку Топлане „Југ“

Ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ у посети Новосадској топлани

Навике се тешко мењају и управо зато едукацију треба започети још код деце најмлађег узраста и код њих развијати свест о важности очувања енергије и живoтне средине.

У циљу приближавања основне делатности најмлађим Новосађанима, Новосадска топлана је 19. јуна 2023. године угостила ученике првог разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ предвођене учитељицом Јованом. Заједно са инжињерима Топлане ученици су обишли постројење Топлане „Југ“, видели уживо како изгледа „фабрика топлоте“ и искористили су прилику да, на месту где топлотна енергија настаје, сазнају и како настаје и на који начин стиже до радијатора у њиховим и домовима свих суграђана. Прилагођено узрасту најмлађих основаца, инжињери Топлане су одговарали на сва питања и недоумице будућих инжињера, лекара, професора, научника, а можда баш и радника Новосадске топлане.

Током обиласка погона инжињери су са децом разговарали о начинима чувања топлоте, шта је то енергетска ефикасност, зашто је важна и како свако од нас као појединац може да допринесе општем бољитку. Устаљене навике се тешко мењају и због тога запослени у Новосадској топлани користе сваку прилику да едукују најмлађе и код њих подстакну развој свести о важности очувања енергије и животне средине.

Едукација и савети о очувању енергије и заштити животне средине у Новосадксој топлани, као друштвено одговорном Предузећу, поткрепљене су непрекидним побољшањем пословања управо у том смеру. Употребном природног гаса и сталном контролом и унапређењем процеса сагоревања, као и увођењем иновација попут реализације система за континуирани мониторинг емисије штетних и загађујућих материја у ваздух, Новосадска топлана је достигла највише стандарде у производњи топлотне енергије и својим суграђанима и будућим нараштајима обезбедила је еколошки одрживу средину.